НОВИНИ

Саудитска Арабия отпуска 100 млн. долара за Североизточна Сирия

Саудитска Арабия обяви, че е отпуснала сто милиона долара за стабилизационни проекти в Североизточна Сирия, предаде Асошиейтед пред.В разпространено днес изявление на саудитското посолство във Вашингтон се посочва, че парите "ще спасят човешки животи, ще улеснят завръщането на разселените сирийци и ще допринесат за това "Ислямска държава" никога да не се завръща в Сирия и в съседните й държави и да не планира атаки срещу международната общност".

bnt avatar logo
от БТА
09:32, 17.08.2018
Чете се за: 00:18 мин.
По света
саудитска арабия отпуска 100 млн долара североизточна сирия

От изявлението става ясно, че парите ще отидат за земеделие, образование, пътна инфраструктура, разчистване на разрушени сгради и водоснабдяване на региона, който сега се намира под контрола на подкрепяните от Съединените щати Сирийски демократични сили.

САЩ приветстваха отпускането на стоте милиона долара за Североизточна Сирия с цел нейното стабилизиране, предаде Ройтерс. Новината за саудитските средства дойде в момент, когато президентът Доналд Тръмп се опитва да заобиколи Конгреса и да намали размера на предоставяните американски помощи за чужбина, например за Сирия, Западния бряг и Газа, отбелязва агенцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 ранени в автобусна катастрофа в Германия
16 ранени в автобусна катастрофа в Германия
Поредна среща между властта и хората с увреждания
Поредна среща между властта и хората с увреждания