НОВИНИ

Съдят Меси за данъчни престъпления

Аржентинската футболна звезда Лионел Меси даде показания пред съда в Барселона. Той заяви, че не е знаел нищо за съществуването на престъпна схема за неплащане на данъци, в каквато го обвиняват. За финансовото състояние на футболиста се грижи неговият баща. Хорхе Меси също отрече да е виновен.

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 02.06.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

28-годишният Лионел Меси влезе с охрана в съда в Барселона. Заедно с баща се Хорхе Хорасио Меси, той даде показания във връзка с обвинението за данъчни измами.

Аржентинският нападател заяви, че е бил отдаден на футбола, че е вярвал на баща си и е подписвал договорите, които Хорхе Меси ме у давал, но не е знаел как точно се управлява бизнесът му. Случаят се фокусира върху рекламни договори .

Двамата Меси са обвинени, че са укрили данъци за 4 милиона и 100 000 евро между 2007 и 2009 година ,чрез компании в Уругвай, Белиз, Швейцария и Великобритания.

Меси старши също заяви, че е подписвал договори, предложени му от съветник, но че не е знаел, че с тях ще избягват данъци.

Ако бъдат признати за виновни, двамата Меси ще влязат в затвора за максимум 22 месеца. Очаква се делото да приключи утре, но не се знае дали присъдата ще бъде произнесена същия ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-малко жени на лидерски позиции в страната
По-малко жени на лидерски позиции в страната
Над 6000 нови абонаментни карти са издадени от 30 май до 1 юни
Над 6000 нови абонаментни карти са издадени от 30 май до 1 юни