Седем български ученици са пострадали при взрива в Болоня

Седем ученици от Силистра са леко пострадали при инцидента на магистралата край летището в Болоня, съобщиха от Министерството на външните работи.

от БНТ
21:23, 06.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:45 мин.
По света
седем български ученици пострадали взрива болоня

При взрива на камион-цистерна на магистрала край летището в Болоня са пострадали седем ученици от професионалната гимназия по механотехника "Владимир Комаров" в град Силистра, оказали се в района на катастрофата. По-голямата част от тях са с леки наранявания.

Младежите са част от група от общо 20 единайсетокласници от учебното заведение, които са на стаж в местна фирма в Италия. Групата се придружава от четирима преподаватели от училището, сред които няма пострадали.

По информация на директора на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите вече са изписани. По-късно тази вечер или утре сутрин се очаква да бъдат изписани още трима от учениците.

По-тежко е пострадал един ученик, който е с наранявания в областта на долните крайници, но е без опасност за живота.

;

Почетният консул на България в Болоня Франко Кастелини тази вечер ще посети болниците в района, където са настанени българските учеици заедно с преводач от български език, за да получи по-изчерпателна информация за състоянието им. Установен е контакт с родителите на децата.

Генералното ни консулство е в постоянен контакт с местните полицейски власти и службата на гражданска защита, както и с болничните заведения, в които са настанени пострадалите ученици. Мисията ни е в готовност да окаже и необходимото съдействие на място.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на Генералното консулство: 00393337826043.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Легендарният Робърт Редфорд се оттегля от киното
Легендарният Робърт Редфорд се оттегля от киното
Гърция получи последния спасителен транш от еврозоната и излиза от кризата
Гърция получи последния спасителен транш от еврозоната и излиза от кризата