НОВИНИ

Съединените щати остават в плен на зимата

Съединените щати остават в плен на зимата. Предупреждения за силни снежни бури са издадени за югоизточните части на страната - от Вирджиния до Мейн.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:48, 04.01.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
По света
съединените щати остават плен зимата

Особено тежко се очаква да бъде положението в Масачузетс, в района на Бостън, където метеоролзите прогнозират да натрупа най-малко 30 см снежна покривка. Уточнява, се че ще вали необичайно интензивно и ще трупа буквално за часове. Училищата в града ще останат затворени.

Марти Уолш, кмет на Бостън: "Молим всички граждани да свършат тяхната част от работата и да опазим града. Когато е възможно, моля, не пътувайте. Останете по домовете си, за да може да изкараме камиони с гребла и пътищата да бъдат почистени. Моля, дръжте децата си вкъщи - шофьорите на снегорините просто няма да ги видят."

Всички служби са предупредени и в готовност да действат в екстремни условия. След обилния снеговалеж се очаква температурите рязко да паднат. Сняг вали в Джорджия и Южна Каролина.

Рейвън Найт, Савана, Джорджия: "Никога не съм преживявала подобно нещо, това е лудост. Остъргах леда от колата си, но не знам как да карам по такива пътища и в това време. Хората да ми казват да се движа бавно, така и ще направя."

Във Флорида се събудиха със снежинки за първи път от 1989 година! Това предизвика истински фурор в социалните мрежи. Властите в трите щата, за които подобни зимни условия са рядкост, обявиха извънредно положение и предупредиха жителите да внимават със заледените пътища и минусовите температури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
140 години от освобождението си чества днес София
140 години от освобождението си чества днес София
И Франция ще бори фалшивите новини
И Франция ще бори фалшивите новини