САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Сформирани са комисии за оценка на щетите от градушката в Карлово и Нова Загора

По разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са сформирани комисии за оценка на щетите от градушката в населените места край Карлово и Нова Загора, съобщават от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите. По-рано днес силна градушка удари районите.

от БНТ
22:07, 16.05.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
сформирани комисии оценка щетите градушката карлово нова загора

Представители на общинските земеделски служби започват още утре обследвания на пораженията. Те ще имат задача да опишат щетите на земеделските стопани, за да им бъдат изплатени в най-кратки срокове обезщетения. Утре засегнатите населени места ще бъдат посетени от директора на Областна дирекция Земеделие- Пловдив и директора на Областна дирекция Земеделие- Сливен. За улеснение на засегнатите стопани е създадена организация за подаване а заявления за обезщетение до кмета на населеното място.

От Изпълнителна агенция за борба с градушките съобщават, че в района на село Каравелово и в района на Нова Загора не са извършвани противоградови действия, тъй като те са извън защитавана територия. От Агенцията припомнят, че не се извършват противоградови действия и над населени места.

До края на месеца се очаква да стартира дейността на новоизградената ракетна площадка и команден пункт в района на Област Стара Загора-„Тъжа".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Немска фирма подготвя електрическо безпилотно въздушно такси
Немска фирма подготвя електрическо безпилотно въздушно такси
Тръмп: Не искам да започвам война с Иран
Тръмп: Не искам да започвам война с Иран