НОВИНИ

СГП не образува производство срещу Елена Йончева по сигнал на Валери Симеонов

Софийската градска прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнал на Валери Симеонов срещу Елена Йончева за издаване на държавна тайна. Това съобщиха от прокуратурата.

bnt avatar logo
от БТА
22:03, 11.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
сгп образува производство елена йончева сигнал валери симеонов

Институцията беше сезирана от Валери Симеонов, с твърдения, че Елена Йончеваразпространява информация и снимки на оградата по българо-турската граница, с което неправомерно се изнасят факти и обстоятелства, които поставят под риск националната сигурност на страната и дават насока на имигрантския поток.

СГП е възложила извършване на проверка на ДАНС за това нарушени ли са разпоредбите на българското законодателство с разпространяването на информация, която е поверена или достъпна по служба и от която могат да последват значителни вреди за държавата, в т.ч. риск за националната сигурност на страната.

След анализ на събраните данни, СГП е установила, че Елена Йончева не е извършила престъпление от общ характер. Информацията, разпространена от Елена Йончева, е публично достъпна и почива на отговора на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

Информацията за ИВС и прилежаща инфраструктура по българо-турската граница не представлява класифицирана информация. Не е класифицирана и информацията относно проектирането, заготовката на материалите и последващото изграждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Несигурност в Каталуния след отложената независимост
Несигурност в Каталуния след отложената независимост
От БСП искат модела на общественото здравеопазване да бъде променен
От БСП искат модела на общественото здравеопазване да бъде променен