НОВИНИ

Автомобилите без винетка ще плащат компенсаторна такса

Всеки, който пътува без винетка по републиканската пътна мрежа ще заплаща компенсаторна такса, която ще му дава право да довърши пътуването си в рамките на 24 часа -реши окончателно парламента. Размерът на таксата ще бъде определен от Министерския съвет в зависимост от вида на пътното превозно средство.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
15:41, 20.01.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Въвеждането на таксата е вследствие на установените проверки по отношение на транзитно преминаващите пътни превозни средства на територията на страната.

Според вносителите на това предложение размерът на таксата вероятно ще бъде нещо средно между цената на годишната винетка и глобата за пътуване без винетка, която е 300 лева.

;

Народните представители приеха още и тримесечни винетки с цел онези, които ползват превозните си средства за кратък период от годината да бъдат облекчени. От тримесечните винетки няма да могат да се възползват големите товарни камиони или автобуси с повече от 8 места за сядане без мястото на водача.

Депутатите приеха още и валидността на годишната винетка да е от дата до дата, а не от началото до края на годината, както е сега. При определяне на графичното оформление на винетните стикери задължително се предвижда възможност за трайно отбелязване върху винетката на деня, месеца и годината на нейното закупуване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътната обстановка в страната постепенно се нормализира
Пътната обстановка в страната постепенно се нормализира
 Започна делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом
Започна делото за взрива в завода за боеприпаси в Горни Лом