НОВИНИ

Скандални кадри! Шофьор в София отказва достъп на мъж в инвалидна количка

Шофьор на автобус от линия 72 е отказал да съдейства на трудноподвижен човек с инвалидна количка да се качи в автобуса. Шофьорът обяснил, че не му плащат, за да пусне платформата, която осигурява достъпа на хора. Наложило се мъжът, влачейки се да се качи и да пътува, седнал на земята, за да може по-лесно да слезе - отново влачейки се.

скандални кадри шофьор софия отказва достъп мъж инвалидна количка
bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 17.08.2016
6571
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Шофьор на автобус от линия 72 отказал да съдейства на трудноподвижен човек с инвалидна количка да се качи в автобуса на спирка "Стадион Васил Левски" в посока Орлов мост. Шофьорът обяснил, че не му плащат, за да пусне платформата, която осигурява достъпа на хора. Наложило се е човекът да се влачи и да седи на земята в автобуса.


;

Снимките, резултат от безобразното поведение на шофьора ни изпрати в рубриката My News операторът Красимир Стоичков. В "Денят започва" тази сутрин той разказа на какво е бил свидетел:

"Доста унизително беше. Водачът се държеше доста арогантно. След като всички пътници започнаха на висок тон да казват: "Защо не спуснахте платформата в автобуса - има такава възможност". Той - седи си зад волана и започна нахално, арогантно и грубо да отговаря на пътниците. След което рязко тръгна и се возихме неприятно до "Орлов мост", до следващата спирка. През цялото време този човек седеше на пода, за да може по-лесно да слезе, влачейки се отново", казва Краси Стоичкв.

Линия 72 е една от малкото частни в София. От БНТ ще очакваме отговор от управителя на фирмата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо си отиде главният архитект на Стара Загора?
Защо си отиде главният архитект на Стара Загора?
125 години от създаването на мините в Перник
125 години от създаването на мините в Перник