НОВИНИ

Спиридонов: Българи са основните организатори в незаконните фабрики за цигари

Три незаконни фабрики за производство на цигари удариха испанската полиция и българските антимафиоти. Папиросите, произвеждани там, освен нелегални са били и опасни, стана ясно от изявленията на шефа на испанската криминална полиция. Работата по случая тръгва от информация, която ГДБОП подава на испанските си колеги. В студиото на „Денят започва“ директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Ивайло Спиридонов каза, че зад успеха на тази операция са стигнали след доста задълбочена работа на колегите от службите.

bnt avatar logo
от БНТ
09:27, 13.07.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Спиридонов поясни, че през миналата година са започнали да получават по-добра оперативна информация за хора, които пътуват в Испания, за да работят в тези фабрики и други, които са ангажирани с логистиката на тези фабрики.

В хода на разследването е установено, че от 20-те задържани българи 2 души живеят в Испания и са ангажирани с логистиката и управлението на тези три фабрики и основните организатори са българи.

„Едната фабрика, фабриката в близост до Толедо, бих казал, че е най-модерната от тях. Най-вероятно самото помещение е строено за това. Така е избрана локацията на цеха, че точно за ти минути автомобил или товарна композиция може да излезе на магистралата и да тръгне във всякаква посока. Наистина къщите и имотите, които са около фабриката, са на лице – испански гражданин, като тепърва предстоят много въпроси към него, естествено поведен е разговор с въпросния испански гражданин, но колегите тепърва предстои да работят с него в Испания“, каза Спиридонов.

Той обясни, че хората, които са работили в тези фабрики не са излизали от тях през целия процес на производството, тъй като обикновено такива нелегални фабрики се правят в малки населени места и местните веднага забелязват лица, които не са от региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ислямистите от Гуантанамо ще участ сръбски език
Ислямистите от Гуантанамо ще участ сръбски език
Български творци са поканени в Китай
Български творци са поканени в Китай