НОВИНИ

Сръбски вестник: Албанската мафия е изпрала милиард и половина евро в Сърбия

Албанската мафия е изпрала милиард и половина евро в Сърбия, пише белградският вестник "Курир". С това албанската мафия е станала може би най-големият играч в разработената схема за пране на пари, придобити от престъпна дейност, главно от търговия с наркотици и оръжие, казват събеседници на вестника.

bnt avatar logo
от БТА
17:15, 26.12.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света
сръбски вестник албанската мафия изпрала милиард половина евро сърбия

Бившият директор на полицията в Белград Марко Ницович казва, че албанските мафиоти купуват строителни терени, строят сгради и купуват недвижима собственост като по този начин перат в Сърбия между 80 и 100 милиона евро годишно, при това "чрез така наречени сръбски бизнесмени".

"В тези трансакции по правило никога не фигурира албанец, това се прави чрез някой друг, например Петър Петрович от Мюнхен, който, получавайки определен процент, служи като параван, фасада. Особен интерес се проявява към южна и югоизточна Сърбия", каза Ницович за "Курир".

Той добавя, че албанските наркокланове използват същата схема за придобиване на недвижимости в адриатическия район на Хърватия и Черна гора, както и в Босна и Херцеговина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Около 30 души са леко ранени при земетресението в Сицилия
Около 30 души са леко ранени при земетресението в Сицилия
Двама души бяха задържани на летище в Париж заради пистолети играчки
Двама души бяха задържани на летище в Париж заради пистолети играчки