НОВИНИ

Стартира Конкурсът за иновативно предприятие на годината

На 26 юли стартира кампанията за 13-о издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2017". Иновативни български новостартиращи и утвърдени предприятия могат да кандидатстват по електронен път до 15 октомври включително. Конкурсът се организира в партньорство с БНТ.

стартира конкурсът иновативно предприятие годината
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 27.07.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Фондация “Приложни изследвания и комуникации” и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство с БНТ , сп. Икономика и онлайн портала Economic, набират номинации за 13-ото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2017".

Кандидатстването се извършва по електронен път до 23:45 часа на 15 октомври 2017 г.

В конкурса могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в категории според въздействието на отличените иновации.

Победителите се обявяват на ежегодния Национален иновационен форум, планиран за началото на декември 2017 г. Традиционно наградите се връчват лично от президента или премиера на България по време на форума.

Информация за кандидатстването в конкурса можете да намерите ТУК


Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината" стартира през 2004 г.

Близо 80 компании са отличени за новаторските си разработки. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновативното развитие.

„Внедряването на иновации е от ключово значение за постигането на устойчив растеж. Някои ключови инструменти дадоха тласък на успеха благодарение на мъдрото планиране от страна на българската държава. Български компании създадоха работни места в региона, а не само в страната“, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на 12-ия Иновационен форум.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3 тона контрабанден тютюн за наргиле задържаха на митница Бургас
3 тона контрабанден тютюн за наргиле задържаха на митница Бургас
Синята зона в Пловдив ще се увеличи с 300 нови места
Синята зона в Пловдив ще се увеличи с 300 нови места