САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

#Стигамрънка - известни личности дават добър пример на младите хора

Известни български актьори, влогъри, журналисти, предприемачи дадоха старт на социалната кампания "Стига мрънка ". Целта е да се покаже на младите хора, които мрънкат, че трябва да действат, за да живеят по-добре и че могат да се реализират и в страната ни. Кампанията е на организаторите на Кариерно експо 2019-та, където хиляди квалифицирани млади хора ще се срещнат с работодателите.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:30, 15.07.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Организаторите на кампанията #стигамрънка са хора, които виждат възможности за развитие в страната и не вярват, когато някой каже "Няма къде да работя, няма развитие за мен тук".

Емил Томов, организатор: Решихме да наречем това "Синдромът Пенчо" като въпросният Пенчо е този недоволния, мрънкащия, този, който използва фрази като "няма смисъл"," скапана държава", "нищо няма да се оправи".

"Синдромът Пенчо" може да бъде "излекуван" с показване на добрите примери. А това са над 20 наши известни личности, които са записали своя призив срещу мрънкането в няколкосекундно видео. Сред тях е и водещият от БНТ Георги Любенов.

Организаторите на социалната кампания призоват всеки да се включи в нея.

Виктория Добринова, организатор: Това става съвсем просто - като запише текст, видео или снимка, които качи на стената си с хаштаг "стигамрънка" и своето послание, което му идва отвътре.

В тази връзка нашите участници съвсем сами решиха какво да предадат, идеята беше всичко да идва точно отвътре.

Идеята на кампанията възникнала, когато започнала организацията на Кариерно експо 2019-та. Събитието ще е на 10 септември в зала "Арена Армеец", като там ще се срещнат 150 работодатели с 2000 квалифицирани млади хора от България и чужбина. Такива, които не казват "нищо не може да се оправи", а действат.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Размирици във Франция след мач на Алжир
Размирици във Франция след мач на Алжир
Тристранният съвет не постигна съгласие за предложените социални промени
Тристранният съвет не постигна съгласие за предложените социални промени