НОВИНИ

#Стигамрънка - известни личности дават добър пример на младите хора

Известни български актьори, влогъри, журналисти, предприемачи дадоха старт на социалната кампания "Стига мрънка ". Целта е да се покаже на младите хора, които мрънкат, че трябва да действат, за да живеят по-добре и че могат да се реализират и в страната ни. Кампанията е на организаторите на Кариерно експо 2019-та, където хиляди квалифицирани млади хора ще се срещнат с работодателите.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
18:30, 15.07.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Организаторите на кампанията #стигамрънка са хора, които виждат възможности за развитие в страната и не вярват, когато някой каже "Няма къде да работя, няма развитие за мен тук".

Емил Томов, организатор: Решихме да наречем това "Синдромът Пенчо" като въпросният Пенчо е този недоволния, мрънкащия, този, който използва фрази като "няма смисъл"," скапана държава", "нищо няма да се оправи".

"Синдромът Пенчо" може да бъде "излекуван" с показване на добрите примери. А това са над 20 наши известни личности, които са записали своя призив срещу мрънкането в няколкосекундно видео. Сред тях е и водещият от БНТ Георги Любенов.

Организаторите на социалната кампания призоват всеки да се включи в нея.

Виктория Добринова, организатор: Това става съвсем просто - като запише текст, видео или снимка, които качи на стената си с хаштаг "стигамрънка" и своето послание, което му идва отвътре.

В тази връзка нашите участници съвсем сами решиха какво да предадат, идеята беше всичко да идва точно отвътре.

Идеята на кампанията възникнала, когато започнала организацията на Кариерно експо 2019-та. Събитието ще е на 10 септември в зала "Арена Армеец", като там ще се срещнат 150 работодатели с 2000 квалифицирани млади хора от България и чужбина. Такива, които не казват "нищо не може да се оправи", а действат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Размирици във Франция след мач на Алжир
Размирици във Франция след мач на Алжир
От Левски инсталират видеостена за мача с Ружомберок
От Левски инсталират видеостена за мача с Ружомберок