НОВИНИ

Служителка на полицията е ранена при стрелбата в Мюнхен

Стрелба край станция на градската железница в Мюнхен. Служителка на полицията е ранена. Какво се знае за инцидента досега - подробностите от Емилиян Лилов от Дойче Веле

bnt avatar logo
от Емилиян Лилов, Дойче Веле​
12:00, 13.06.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света

При полицейска акция на спирка на градския транспорт в Унтефьоринг e възникнала престрелка, при която са били ранени няколко души, съобщи мюнхенската полиция. Най-сериозно пострадала е служителка на полицията, която е с тежко нараняване. Ранен и задържан е също и мъжът, който пръв е започнал да стреля.

Междувременно беше потвърдено, че случаят няма нищо общо с тероризъм. По данни на полицията в Мюнхен, инцидентът е възникнал при рутинна проверка - мъж, спрян от полицията за проверка на документите, е извадил огнестрелно оръжие и е произвел изстрел. Неговата идентичност не е известна, нито пък мотивите за действията на нападателя.

Говорителка на полицията в Мюнхен междувременно потвърди, че положението е под контрол, а акцията на полицията е приключила.

Ще припомня, че преди една година на гарата в Графинг, също край Мюнхен, мъж в състояние на амок наръга с нож четирима души, единият от които по-късно почина от раните си. Това нападение също нямаше нищо общо с тероризма - нападателят - 27-годишен психично болен човек беше освидетелстван като невменяем и не беше съден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучват старите сгради във Варна
Проучват старите сгради във Варна
Разбиха банкомат в Бобошево
Разбиха банкомат в Бобошево