НОВИНИ

Светът е потресен от атентата в Манчестър

При взрив на концерта на певицата Ариана Гранде загитаха повече от 22 души. Ранените са над 59. На концерта са присъствали предимно деца и младежи. Силно разтревожени родители цяла нощ публикуваха снимки на децата си в социалните мрежи, опитвайки се да намерят информация за тях. Експлозията става след последното изпълнение, когато публиката си тръгва. На стадиона е имало близо 18 000 души. Няма пострадали българи, съобщи посланикът ни в Лондон Константин Димитров. Британският премиер Тереза Мей обяви, че мислите й са с пострадалите.

Лилия Мустакова
от Лилия Мустакова
11:50, 23.05.2017
Чете се за: 01:14 мин.
По света

В Туитър много политици, певци и актьори изразиха съпричастност към хората загубили близките си и към певицата Ариана Гранде.Те са потресени от атаката и коментират трагедията.

По време на пресконференция във Витлеем американският президент Доналд Тръмп изрази солидарност с Великобритания и заяви, че идеологията на отговорните за атаката трябва да бъде унищожена. Германският канцлер Меркел обяви, че нападението ще засили още повече решимостта ни да работим са нашите британски приятели срещу онези, които планират и извършват подобни нечовешки деяния". Още реакции от света вижте в следващия материал.

Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Джереми Корбин, написа в Туитър: "Ужасен инцидент в Манчестър. Мислите ми са с всички пострадали и с брилянтната реакция на нашите служби."

Първият министър на Шотландия, Никола Стърджън също изрази съпричастност към случилото се: "Скръбни новини от Манчестър. Мислите ми са с всички, които загубиха близък човек или бяха ранени в тази варварска атака."

В писмо към британския министър-председател Тереза Мей, руският президент Владимир Путин строго осъди атаката и я нарече "нечовешко престъпление". Той добави, че се надява отговорните за нападението да понесат наказанието, което заслужават.

Министър-председателят на Австралия Майкъл Търнбул също изрази солидарност с Великобритания.

Майкъл Търнбул, министър-председател на Австралия: "Нашите мисли и молитви са отправени към жервите на атаката и техните семейства. Като родители, ние съчувстваме на тези, които все още очакват новини за децата си. Този инцидент, тази атака е особено подла, особено престъпна, особено ужасяваща, защото изглежда главната ѝ цел са били тийнейджъри. Това е атака срещу невинността."
Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо написа в Туитър: "Канада е шокирана от новината за ужасяващата атака в Манчестър. Моля, мислете за жертвите и техните семейства ."

Американски певци и актьори също не останаха безмълвни.

Тейлър Суифт сподели в Туитър: "Моите мисли, молитви и сълзи са с всички пострадали при трагедията в Манчестър тази вечер. Изпращам цялата си любов."

Американският актьор Крис Еванс написа в Туитър: "Случилото се в Манчестър е напълно непонятно. Моля се за всички пострадали при тази безчувствена трагедия."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отказа да пусне от ареста обвиняемия за убийството в Борисовата градина
Съдът отказа да пусне от ареста обвиняемия за убийството в Борисовата градина
Броят на работещите в Русенска област намалява
Броят на работещите в Русенска област намалява