НОВИНИ

Тайфунът „Талим“ преминава над Япония

В Япония премина тайфунът „Талим“. Най-малко един човек е загинал, а повече от 30 души са ранени.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:25, 18.09.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Мощен тайфун преминава над Япония. Засегнати са повече от 3000 домакинства. Към момента един човек е загинал, четирима са в неизвестност, а поне 35 са ранени. Проливните дъждове и силният вятър доведоха до спиране на влакове и анулиране на над 800 полета. Това се отрази и на туризма.

Китайски турист: Такова време е неочаквано. Не съм мислил, че вятърът може да е толкова силен. Всичко това засяга туризма в известна степен. Невъзможно е да се стигне до живописни места и други забележителности.
Японски туристи: Планирахме да се върнем със самолет утре. Заради тайфуна обаче няма да можем да го направим. Трябваше да бъдем на работа.

Тайфунът удари вчера западните и югозападните японски префектури. Десетки къщи останаха временно под вода заради обилните валежи.

Представител на службата при бедствия в Киото: Ще издадем инструкции за евакуация, базирани на информацията, която имаме за възможни наводнения и свлачища.

Към този момент тайфунът се намира над Японско море и се придвижва към Хокайдо - най-северния от четирите главни острова от архипелага. Скоростта на съпътстващите ветрове достига 108 км/ч с пориви до 144 км/ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8 души загинаха при силна буря в Румъния
8 души загинаха при силна буря в Румъния
Енергийни експерти: Държавата трябва да провери за студения енергиен резерв
Енергийни експерти: Държавата трябва да провери за студения енергиен резерв