НОВИНИ

Тереза Мей: Лондон ще спази датата за напускане на ЕС

Великобритания ще спази датата за напускане на ЕС през март догодина, а втори референдум за Брекзит би бил предателство към гражданите - с тези думи британският премиер се обърна към парламента.

bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 18.12.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

След като преди седмица се стигна до дългоочаквания пробив в преговорите по развода, Тереза Мей беше категорична - връщане назад няма. От лейбъристката опозиция обвиниха управляващите, че са се съгласили на набързо скалъпена сделка с Брюксел. Думите на Джеръми Корбин бяха посрещнати със смях от страна на Мей. По-рано днес правителството се събра, за да обсъди детайлите около отношенията с ЕС след напускането.



Тереза Мей, министър-председател на Великобритания: ЕС и Великобритания са единодушни в желанието си процесът по напускане да се развива с бързи темпове. Хората трябва да бъдат спокойни, че Брекзит ще бъде един плавен процес. След като напуснем Евросъюза, няма да бъдем и част от единния пазар, но това не означава, че няма да договорим нови търговски отношения. По време на преходния период ще регистрираме новопристигналите граждани от ЕС, като подготовка на бъдещата ни имиграционна система.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българи в Белгия се събраха на коледно хоро
Българи в Белгия се събраха на коледно хоро
Транспортът и екологията са приоритетите в бюджета на София за 2018 г.
Транспортът и екологията са приоритетите в бюджета на София за 2018 г.