НОВИНИ

Трамвай № 6 да остане, призоваха жители на Лозенец

Жители на столичния квартал Лозенец излязоха на протест в защита на трамвай №6. Те се обявиха срещу закриването на 3 от спирките на шестицата. От столичната община вече заявиха, че трамваят не се спира, а има временна промяна, заради строежа на метрото. Въпреки това от организацията "Спаси София" направиха митинг, защото смятат, че трамвайното трасе в Лозенец ще бъде закрито завинаги, както вече станало с други трамвайни линии в София.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев Оператор: Борис Сотиров
19:01, 06.02.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Около сто души се събраха този следобед на все още действащото ухо на шестицата при басейна "Спартак". С плакати и мегафони протестираха срещу плановете кварталният им трамвай да се отбива от Петте кьошета към пазара "Иван Вазов", вместо както е сега - да стига до Лозенец.

- Ето, спирката на метрото е на 15 минути, на още 15 е на трамвай №1 - значи в днешно време да вървиш толкова, за да стигнеш до някакво превозно средство си е абсурд.

- Наблизо има дом за социални грижи, те са 2 или 3 в града, инвалиди идват с този трамвай. Малко по-надолу е 139 у-ще - сутрин трамваят е пълен, на обед е пълен и след 6 часа, като се прибират, пак е пълен с деца.

От Столичната община заявиха, че е предвидена алтернатива - автобус, който да обслужва пътниците на шестицата от Лозенец.

Любомир Христов, зам.-кмет "Транспорт и транспортни комуникации" - Столична община: Маршрут двупосочен - кръгов автобус, който ще се движи по бул. "Арсеналски" през кръстовището с хотел "Хемус", кръстовището "Евлоги Георгиев" и бул. "България", покрай административната сграда на НДК и оттам наляво по "Витошка" отново покрай входа на Южния парк до басейна "Спартак".

Временната организация ще трае около година и половина, докато бъдат завършени метростанциите от третия лъч по булевард "Патриарх Евтимий", казват от Столичната община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавина уби петима чешки скиори в Тирол
Лавина уби петима чешки скиори в Тирол
Соларни дръвчета в Бургас
Соларни дръвчета в Бургас