НОВИНИ

Тропическата буря "Нейт" приближава Мексиканския залив

Тропическата буря "Нейт" приближава Мексиканския залив. Очаква се до часове стихията ще набере мощ и ще се превърне в ураган.

тропическата буря нейт приближава мексиканския залив
bnt avatar logo
от БНТ
08:03, 07.10.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Заради "Нейт" работниците от 66 нефтени платформи в залива са евакуирани. Евакуирани са и пет от работещите в момента там сонди, а 11 са преместени от пътя на бурята. Вчера предупреждение за ураган беше издадено за части от щата Луизиана, включително Ню Орлиънс, и границата между щатите Алабама и Флорида.

В Ню Орлиънс е въведен полицейски час. Очаква се ветрове със скорост над 100 км/ч. Има опасност от прекъсване на електричеството. "Нейт" ще нахлуе и със сериозно количество валежи, по-ниските месата в града вече са евакуирани.

Мич Ландриу, кмет на Ню Орлиънс: Националната метеорологична служба обяви, че "Нейт" леко се е изместил на изток, издадено е предупреждение за ураган със сила на вятъра около 80 км/ч. Очаква се "Нейт" да бушува в Мексиканския залив, от тропическа буря да се превърне в ураган и да стигне до бреговете на Луизиана в събота вечер, след което отново да отслабне. Както вече казах, обявеното вчера извънредно положение в града остава, работата продължава и ви уверявам, че сме добре подготвени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови разкрития за най-масовото убийство в САЩ
Нови разкрития за най-масовото убийство в САЩ
Главният площад в Страсбург беше евакуиран заради подозрение за бомба
Главният площад в Страсбург беше евакуиран заради подозрение за бомба