В навечерието на Гергьовден агнешкото месо стана дефицитна стока в Пловдив. Опразнени витрини посрещаха хората в последните дни. Но рано тази сутрин магазините отвориха с ново зареждане заради повишено търсене на агнешко месо. В търговските обекти...
В навечерието на Гергьовден агнешкото месо стана дефицитна стока в Пловдив. Опразнени витрини посрещаха хората в последните дни. Но рано тази сутрин магазините отвориха с ново зареждане заради повишено търсене на агнешко месо.
В търговските обекти най-търсено е прясното агнешко месо с гарантиран български произход. Цената му е малко по–висока от миналата година – коментираха собственици на магазини.
"Агнешкото е между 6.50 и 7 лева живо тегло - към 14 лева идва продажбата на месото. Те магазините всеки може да си слага цени, но месото тръгва от производителя”, обясни Селви Али – собственик на магазин за месо.
За разлика от голямото пазаруване за Великден, сега хората купуват по-малки количества, но също така държат на качеството. А цената приемат като резултат и на повишеното търсене и на свитото производство.
Прясното агнешко месо лесно може да бъде разпознато – казват инспектори от Агенцията по храните. Но за някои купувачи доверието е по-важно при избора.
По-критични са хората с опит в приготвянето на празничната трапеза за Гергьовден. Познавачи на качественото агнешко месо са и празнуващите именници днес.
Контрол на пътя: Допълнителни екипи на "Пътна полиция" ще следят трафика през празниците