ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Цената на агнешкото, по-висока от миналата година

bnt avatar logo от Репортер: Димитър Димитров, Оператор: Георги Котов
A+ A-
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В навечерието на Гергьовден агнешкото месо стана дефицитна стока в Пловдив. Опразнени витрини посрещаха хората в последните дни. Но рано тази сутрин магазините отвориха с ново зареждане заради повишено търсене на агнешко месо. В търговските обекти...

Цената на агнешкото, по-висока от миналата година

В навечерието на Гергьовден агнешкото месо стана дефицитна стока в Пловдив. Опразнени витрини посрещаха хората в последните дни. Но рано тази сутрин магазините отвориха с ново зареждане заради повишено търсене на агнешко месо.

В търговските обекти най-търсено е прясното агнешко месо с гарантиран български произход. Цената му е малко по–висока от миналата година – коментираха собственици на магазини.

"Агнешкото е между 6.50 и 7 лева живо тегло - към 14 лева идва продажбата на месото. Те магазините всеки може да си слага цени, но месото тръгва от производителя”, обясни Селви Али – собственик на магазин за месо.

За разлика от голямото пазаруване за Великден, сега хората купуват по-малки количества, но също така държат на качеството. А цената приемат като резултат и на повишеното търсене и на свитото производство.

Прясното агнешко месо лесно може да бъде разпознато – казват инспектори от Агенцията по храните. Но за някои купувачи доверието е по-важно при избора.

По-критични са хората с опит в приготвянето на празничната трапеза за Гергьовден. Познавачи на качественото агнешко месо са и празнуващите именници днес.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?