НОВИНИ

Цветелин Цветанов остава в ареста

Бившият изпълнителен директор на ,,Автомобилната администрация" Цветелин Цветанов остава в ареста. Днес стана ясно, че прокуратурата му е повдигнала още едно обвинение за подкуп. В ареста по обвинение за организирана престъпна група остават и Венцислав Генов - началник на отдел в Габрово и Тихомир Вълчев - бивш служител в ДАИ. Други двама замесени в схемата излизат на свобода. Това реши днес Специализираният апелативен съд. Цветанов беше арестуван в края на март. След арести и разпити в 12 града в страна бяха намерени близо 800 хил. лв., а повече от половината пари бяха открити в тайник в дома на тъста на Цветанов.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
21:03, 07.04.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Специализираният апелативен съд пусна на свобода Емил Иванов, който е началник на областния отдел в Плевен и Пламен Ангелов бивш служител в ДАИ, който има пункт за технически прегледи и транспортна фирма в Мездра. Според магистратите няма достатъчно даказателства, които да ги уличават в корупция.

Галя Гугушева, прокурор в Апелативната~специализирана прокуратура: ,,Това не значи, че като не са в ареста не са членове на групата. Няма такова нещо."


За бившия шеф на автомобилната администрация обвиненията в корупция се доказвали от приложени срс-та и свидетелски показания.Според прокуратуурата той лично е давал списък с ЕГН-та на хора, които е трябвало да вземат изпитите. В залата стана ясно, че свидетел е разказал как с подкуп е взел книжка за превоз на пътници без да минава теоретичен изпит и само с две обучения по кормуване. Според съда Цветанов е покровителствал определени транспортни фирми. Неговият адвокат отрече тези твърдения и допълни, че парите намерени у Цветанов не са от престъпна дейност.

Звезделин Лазаров, адвокат на подсъдимия Цветелин Цветанов: ,,Никой не му е повдигнал обвинение за парите в момента и той няма да влиза в оправдателен режим, ако това е целта на прокуратурата тя е сбъркала."

Според разследването Цветанов е изпращал своя шофьор Георги Сираков в офиси на различни места в страната, от където да събира пари и да ги носи в ДАИ. Защитата обаче отхвърли тази версия.

Звезделин Лазаров, адвокат на подсъдимия Цветелин Цветанов: ,,Шофьорът, който свидетелства не е личен шофьор на г-н Цветанов. Георги Сираков е служител в агенцията, който освен фунцията на общ шофьор, изпълнява функцията по зареждане и т.н."

Всички обвиняеми по корупционния скандал заявиха пред съда, че са невинни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оптимизъм сред медиците в деня на здравния работник
Оптимизъм сред медиците в деня на здравния работник
София и Атина с общи действия за миграционната криза
София и Атина с общи действия за миграционната криза