НОВИНИ

Турция е предоставила записи за убийството на Хашоги на Саудитска Арабия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция е предоставила записи, свързани с убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, на Саудитска Арабия, САЩ и няколко други държави. "Предоставихме записи на Саудитска Арабия, САЩ, а също на германците, французите и британците", каза Ердоган в Анкара, преди да отпътува за Париж. "Те са ги изслушали и знаят за разговорите", добави той.

bnt avatar logo
от БТА
15:12, 10.11.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Журналистът Джамал Хашоги, който критикуваше властите в Рияд, е бил убит при посещение в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Главният прокурор на Истанбул заяви, че Хашоги е удушен, веднага след като е влязъл в консулството, а след това тялото му е било разчленено и унищожено. Трупът така и не беше намерен.

Една от хипотезите е, че тялото може да е било разтворено в киселина. Без да разкрива източниците си, турският в. "Сабах" отново прокарва тази версия в публикация от днес. Според изданието, следователите са на мнение, че трупът е разтворен в киселина, а след това изхвърлен в канализацията.

При направени изследвания на проби от канализацията на резиденцията на саудитския консул в Истанбул били засечени следи от киселина, пише проправителственото издание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чичото на Новак Джокович поема организацията на Sofia Open 2019
Чичото на Новак Джокович поема организацията на Sofia Open 2019
Президентът Радев призова за диалог и отказ от насилие на Парижкия форум за мир
Президентът Радев призова за диалог и отказ от насилие на Парижкия форум за мир