Турция започна да глобява чуждестранни шофьори

Турция вече събира наложените в страната глоби и санкции на чуждестранни граждани, съобщават от Външно министерство.

от БГНЕС
21:59, 12.04.2019
7715
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
турция започна глобява чуждестранни шофьори

По информация на генералното консулство на България в Одрин на граничните контролно-пропускателни пунктове на Турция е въведена система за събиране на наложените на чужди граждани глоби и други санкции по време на престоя им на територията на Турция, чието заплащане не е било извършено на друго място.

Става въпрос за глоби при нарушения на правилата за движение по пътищата и незаплатени тол такси при използване на автомагистралите в Турция.

Заплащането става на митническите пунктове на ГКПП при излизане от страната, като информацията за всички наложени парични глоби и други санкции на лицето излиза на служебния компютър на митническия служител. В случай че има неплатени такива, се издава предписание да бъде извършено незабавно плащане на гише на митницата, включително с кредитни и дебитни карти. В случай че в системата на МВР на Турция има постъпили данни за неплатени стари глоби, те също ще бъдат изискани.

При невъзможност за заплащане на място се предвижда задържане на превозното средство на паркинг на митницата на ГКПП до заплащане на паричната санкция. Във връзка с въведената нова система за незабавно плащане на наложените глоби е препоръчително българските граждани стриктно да спазват правилата за движение по пътищата и други разпоредби на територията на Турция.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Иван Костов: Нямаше обществена подкрепа за реформите на прехода
Иван Костов: Нямаше обществена подкрепа за реформите на прехода
​Жълт код за обилни валежи e обявен в 19 области​ за утре
​Жълт код за обилни валежи e обявен в 19 области​ за утре