Уилям се съветвал с дядо си преди да отдели семейството си от това на брат си

Уилям потърсил съвет от херцогът на Единбург преди да реши окончателно да отдели домакинството си от това на брат си – принц Хари съобщава в. „Дейли мейл“. Принцът се обадил на 97-годишния Филип в имението Сандрингам преди няколко седмици, защото цени „мъдрите му напътствия“.

от БГНЕС
14:54, 16.03.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света
уилям съветвал дядо отдели семейството брат

Уилям знае, че отделянето от по-малкия му брат е неизбежно, но бил загрижен как ще се изтълкува от обществото и искал да се увери, че Хари ще получи подкрепата на Бъкингамския дворец. Според принца и бъдещ крал на Великобритания никой не би му дал по-добър и по-безпристрастен съвет от неговия дядо.

В четвъртък беше официално съобщено, че Хари и Меган ще отделят домакинството си от това на Уилям и Кейт – една от най-големите кралски раздели за последните години. Херцозите на Съсекс ще преместят офисите и персонала си в Бъкингамския дворец, докато херцозите на Кеймбридж ще останат в двореца Кенсингтън.

Официалното съобщение от страна на кралското семейство е, че подобна стъпка е била не просто необходима, но и неизбежна, с оглед на факта, че Уилям като първороден син ще трябва да поеме ролята на принц на Уелс, когато баща му Чарлс се възкачи на трона, а след това самият той не стане монарх.

Херцозите на Кеймбридж дадоха ясно да се разбере, че ще останат в двореца Кенсингтън и няма да се преместят да живеят в Кларънс хаус, както направи Чарлс. Хари и Меган също отказаха имението с мотива, че според тях новата им резиденция в Уиндзор – Фрогмор котидж е „идеалният дом за тях“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пожар горя в Благоевград, две деца са вдишвали дим
Пожар горя в Благоевград, две деца са вдишвали дим
​Руснак успя да прекоси половината от Южния Пасифик за 100 дни
​Руснак успя да прекоси половината от Южния Пасифик за 100 дни