НОВИНИ

Увеличава се трафикът към столицата и големите градове

Увеличава се трафикът към столицата и големите градове. Движението през граничните пунктове е интензивно. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

увеличава трафикът столицата големите градове
bnt avatar logo
от БНТ
15:01, 08.05.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Заради трафика на входовете на София служителите на „Пътна полиция“ от СДВР ще подпомагат и ще контролират движението, където е необходимо. На Владая ще се обособят 2 ленти за идващите в столицата автомобили. Аналогична мярка има предвидена на АМ „Хемус“ в тунелите, в които движението е двупосочно.

През трите почивни дни са регистрирани 51 тежки пътно-транспортни произшествия, при които има 8 загинали и 74 ранени, обобщи Соколов. Той отправи и апел към водачите да проявяват спокойствие, докато са на пътя и да не предприемат неправилни или рискови изпреварвания, особено при мокри пътни настилки. Това предполага шофьорите да се движат със съобразена скорост и да заредят резервоарите на колите си с почистваща течност за чистачки.

Трафикът на граничните пунктове Кулата и Маказа е интензивен в двете посоки, но няма опашки от автомобили. На останалите пунктове с Гърция движението е спокойно, информират от Гранична полиция.
На българо-турската и българо-румънската граници трафикът е интензивен. Има образувани колони от изчакващи товарни автомобили на изход от страната, на ГКПП "Капитан Андреево" - 5 км, на ГКПП "Лесово" има 3 км, на ГКПП "Дунав мост-Видин" - 4 км.
Спокойно е движението на българо-сръбската и българо-македонската граница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учителската професия е призвание и изпитание
Учителската професия е призвание и изпитание
Шарен слон кацна в Солун
Шарен слон "кацна" в Солун