НОВИНИ

Уволниха дългогодишен служител на ФБР след СМС критики към Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства уволнението на служителя на ФБР Питър Строк, който пращаше на любовницата си критични към Тръмп СМС-и. Адвокатът на Строк Айтан Гьолман съобщи, че след 21 години служба във ФБР Строк е бил уволнен от зам.-директора Дейвид Баудич.

bnt avatar logo
от БТА
23:24, 13.08.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
уволниха дългогодишен служител фбр смс критики тръмп

"Най-сетне агент Питър Строк бе уволнен. Дали сега ще се прекрати Ловът на Вещици, след като с него бе натоварен Строк?", запита Тръмп в Туитър, имайки предвид разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори в САЩ от 2016 г. и евентуално съглашателство на членове на предизборния екип на Тръмп с Русия.

При откриването на СМС-ите против Тръмп, Мълър незабавно отстрани 48-годишния Строк от екипа си. "Нали няма да стане президент? Нали?", беше написала любовницата на Строк Лиса Пейдж, самата тя служителка на ФБР, в СМС през август 2016 г. "Няма. Няма. Ще му попречим", отвръща Строк.

"Решението да бъде уволнен Строк е взето заради политически натиск и за наказание, че е упражнил защитената от Първата поправка своя свобода на словото, а не при безпристрастно и независимо разглеждане на фактите", заяви адвокатът му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Бенчо Бенчев
Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Бенчо Бенчев
Гласът на рока Глен Хюз пристигна у нас за първия Варна Мега Рок фестивал
Гласът на рока Глен Хюз пристигна у нас за първия Варна Мега Рок фестивал