НОВИНИ

В Лас Вегас започна Изложението за битова електроника

Ежегодното изложение за потребителска електроника - най-голямото събитие в света на високите технологии, отвори вратите си за посетители в американския град Лас Вегас. Експото ще продължи до 9 януари и се очаква да привлече над 180 хиляди посетители от цял свят.

лас вегас започна изложението битова електроника
bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 06.01.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Историята на изложението започва още през далечната 1967-ма година, когато то се състои за пръв път в Ню Йорк. През годините събитието се е доказало като мястото, на което дебютират следващите големи технологични иновации. Сред показаните за първи път на експото продукти са видео касетите VHS и HD телевизорите. През последните години стана традиция в началото на изложението да бъдат показвани на специална церемония най-обещаващите според организаторите технологии.

Тази година те включват комбинация от спасителна жилетка и въздушна възглавница в едно, батерия за мобилни устройства, която работи с гориво и устройство за бързо произвеждане на бира в домашни условия. Сред най-очакваните дебюти са тези на електрическия състезателен автомобил на китайската компания "Фарадей", както и шлемовете за виртуална реалност, които още от 80-те години са мечта на милиони почитатели на високите технологии. Смята се, че 2016 година ще е именно тази, в която виртуалната реалност най-сетне ще влезе в домовете на потребителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калоферци отбелязват 168-та годишнина от рождението Христо Ботев
Калоферци отбелязват 168-та годишнина от рождението Христо Ботев
Водосвет срещу таласъми и дяволи в Министерския съвет
Водосвет срещу "таласъми и дяволи" в Министерския съвет