НОВИНИ

В "Столипиново" недоволни от работата на "Чистота"-та

Протест в пловдивския квартал "Столипиново" заради проблеми с чистотата и нерегламентирани сметища. Живеещите в най-голямата ромска махала настояват общинската фирма "Чистота" да събира боклуците край блоковете им и да постави контейнери.От фирмата отговориха, че "Столипиново" е най-чистеният квартал в града, но сметищата се появяват постоянно.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
19:32, 24.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Хората в "Столипиново" се оплакаха, че липсват контейнери на много места и заради това хвърлят боклука на улицата.

Айри Мурад - общински съветник: В махалата хората се оплакват, че не идват редовно камионите, тук има една градина детска градина, там се хвърля боклук и не се взема това, не се чисти редовно.

Мурад разказа, че няколко пъти е говорил с директора на „Чистота" за боклука, но резултат нямало. Шефът на фирмата дори уволнил майката на Мурад, която била чистачка.

Айри Мурад - общински съветник: Много интересно, че хората които работата в "Чистота" за днеска са им казали, че който присъства в този митинг, ще ги уволнят.

Директорът на "Чистота" Иван Стоянов каза по телефона, че не е заплашвал свои работници с уволнение. Той допълни, че в квартала дори в събота и неделя има почистваща техника, но не смогват, защото постоянно се появяват нови сметища.

Утре общинският съветник Айри Мурад ще изпрати сигнал в прокуратурата и до кмета Иван Тотев заради нередовното почистване на квартала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Holiday heroes раздаде храна преди Великден
"Holiday heroes" раздаде храна преди Великден
Пръскат срещу болестта дерматит по кравите
Пръскат срещу болестта дерматит по кравите