Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Оперната прима Веселина Кацарова: Аз съм силна българка и ще се справя

Световноизвестното мецосопрано беше нападната във вторник вечерта от двама млади мъже с арабски черти в центъра на Инсбрук. Певицата отмени участията си на фестивала в австрийския град и се възстановява в дома си в Швейцария.Ето какво каза тя за нападението за "По света и у нас".

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
13:04, 11.08.2016
Чете се за: 00:54 мин.
По света
оперната прима веселина кацарова съм силна българка справя

Световноизвестната оперна прима Веселина Кацарова се възстановява, след като във вторник вечерта е нападната от двама мъже с арабски черти в центъра на Инсбрук. Това разказа самата тя специално за "По света и у нас".

"Аз съм силна българка и ще се справя. Това за което се притеснявам в момента е бъдещето - накъде отива този свят", коментира Кацарова.

Певицата е била в австрийския град Инсбрук за участието си във фестивал. Във вторник вечерта се е прибирала след репетиция към хотела си когато е била нападната от двама млади мъже с арабски черти.

"Действието се развиваше в центъра на града. Не мога да кажа, дали хората са бежанци или не, може да са австрийски граждани", разказа Кацарова.

Младежите са опитали да откраднат дамската й чанта като са я блъснали, за да я вземат. Мецосопраното обаче се е развикала и е успяла да изплаши нападателите, които бързо са избягали.

"Не вярвам да ги хванат, защото те избягаха мигновено. Аз отидох на лекар, за да ме прегледат, за щастие се отървах без мозъчно сътресение, но все пак пострадах. Местната лекарка ми обясни, че имам късмет, тъй като е можело да ме пребият, били зачестили случаите на нападнати жени от араби. Отмених участието си във фестивала и се прибрах в Цюрих, Швейцария, където живея от 1989 г.", разказа още Кацарова.

Певицата сподели, че по никакъв начин не е провокирала нападателите си. Била е скромно облечена и без грим.

"Съветвам хората да бъдат внимателни, особено жените, трябва да се пазят, дори и в европейските градове, както се оказва", разказа Кацарова.

Новината за нападението над българката, чието име е световноизвестно, беше разпространена първо от австрийските, а след това и от швейцарските медии.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ислямска държава е загубила 45 хиляди бойци
Ислямска държава е загубила 45 хиляди бойци
Двама турски военни аташета от посолството в Гърция са изчезнали
Двама турски военни аташета от посолството в Гърция са изчезнали