НОВИНИ

Владимир Путин пристигна в Крим

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на полуостров Крим, за да участва в оперативно съвещание с членовете на Съвета за сигурност на Руската федерация и де посети образователния форум „Таврида”.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:01, 19.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
По света
владимир путин пристигна крим

На предишното съвещание на държавния глава с членовете на руския Съвет за сигурност на 11 август бяха обсъдени допълнителни мерки за сигурността на гражданите и инфраструктурните обекти в Крим във връзка с предотвратения от руските спец служби терористичен акт на полуострова. Тогава от пресслужбата на Кремъл съобщиха, че подробно се обсъждат мерки за антитерористична сигурност на сухопътната граница, в акваторията и във въздушното пространство на Крим.

На 10 август Федералната служба за сигурност съобщи, че на 7 август е задържана група украински диверсанти близо до Армянск в Крим и са били предотвратени терористични актове на полуострова, подготвяни от Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната.

Общоруският младежки образователен форум „Таврида” се провежда от 2014 година. В него участват млади композитори, хореографи, архитекти, писатели, поети, драматурзи, режисьори и актьори. Тази година форумът продължава от 1 юли до 24 август с участието на около 3000 души на възраст от 18 до 30 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първото нощно метро в Лондон тръгва тази вечер
Първото нощно метро в Лондон тръгва тази вечер
НАП запечата супермаркети в курортите Албена и Златни пясъци
НАП запечата супермаркети в курортите "Албена" и "Златни пясъци"