НОВИНИ

Връчиха наградите "Пожарникар на годината"

Шефът на пожарната в Пазарджик комисар Иван Панайотов стана пожарникар на 2018 година. Комисар Панайотов е отличен за възраждането на доброволчеството в Пазарджик - под негово ръководство са създадени 11 нови доброволни формирования. Още единайсет служители от главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ получиха призове на 24-тата церемония "Пожарникар на годината".

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:27, 07.02.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Шефът на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пазарджик комисар Иван Панайотов е огнеборец от 36 години. Според него, един пожарникар може да е ефективен само, ако умее да се постави на мястото на страдащия.

комисар Иван Панайотов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението", Пазарджик: Всеки ден ние се сблъскваме с границата между живота и смъртта, за да спасяваме живота, здравето и имуществото на хората. Това е признание за всеотдайната и екипна работа на целия личен състав.

Младши инспектор Стоян Спасов от дете искал да е пожарникар. Днес смелостта му получи признание. Той бе отличен за проявената бърза реакция при трагедията с преобърналия се това лято автобус край Своге.

мл. инсп. Стоян Спасов, старши пожарникар в РСПБЗН-Своге: Буквално бяха хората един върху друг, ужасяваща гледка, но събираме се и осигуряваме достъп за евакуация на хората. Общо взето там от където другите бягат, ние там трябва да отидем.

За миналата година служителите на пожарната са се отзовали на над 45 000 произшествия.

Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи: Ние ви дължим единствено и само уважение за тази самоотверженост, която проявявате в ежедневната си работа.

Освен похвали, пожарникарите получиха и уверението, че ръководството на МВР ще продължи да работи за подобряването на условията им на труд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът разпореди проверка за субсидиите за нерентабилните автобусни линии
Премиерът разпореди проверка за субсидиите за нерентабилните автобусни линии
15 незаконни постройки в район „Младост“ получиха предписания за събаряне
15 незаконни постройки в район „Младост“ получиха предписания за събаряне