НОВИНИ

Върнаха 38 мигранти на границата при Гоце Делчев

Нов опит за нелегално преминаване на българо-гръцката граница е засечен снощи край Гоце Делчев. Към 19,30 часа снощи наряд от служители на ГПУ-Гоце Делчев е предотвратил незаконно навлизане в страната на 38 мигранти.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:40, 16.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
върнаха мигранти границата гоце делчев

Нов опит за нелегално преминаване на българо-гръцката граница е засечен снощи край Гоце Делчев.

Към 19,30 часа снощи наряд от служители на ГПУ-Гоце Делчев е предотвратил незаконно навлизане в страната на 38 мигранти. Групата е забелязана да се движи на гръцка територия, вървейки към село Нова Ловча, община Хаджидимово. Към мястото на вероятния пробив са изпратени допълнителни гранични наряди и към 20 часа чужденците са се върнали към вътрешността на Гърция.

При посещението си на българо-гръцката граница преди 2 месеца, главният секретар на МВР Георги Костов определи района на Нова Ловча като един от най-вероятните за преминаване на бежанци от Гърция.

Вчера на пътя Гоце Делчев-Банско бе задържана група от 22 мигранти-сирийци, натоварени в микробус с белгийска регистрация. Водачът му не се подчинил на подадения стоп-сигнал и продължил. При разклона за село Елешница спрял микробуса и избягал, а мигрантите се разпръснали из нивите. Двама от каналджиите, превели ги през българо-гръцката граница бяха задържани при акция на Пътна полиция на изхода на Благоевград в посока Дупница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зараза с вируса Зика не уврежда бебето в края на бременността
Зараза с вируса Зика не уврежда бебето в края на бременността
Бананов хляб с кардамон беше представен в Лондон
Бананов хляб с кардамон беше представен в Лондон