НОВИНИ

Във Видин излязоха на протест с искане за магистрала

Точно година след началото на протестите във Видин с искане за магистрала, недоволни излязоха отново на улицата. Организаторите от Гражданско обединение „Единни за промяна" твърдят, че по решението на Министeрски съвет от март миналата година за модернизация на пътя Видин - Ботевград няма видими резултати. Протестираха пред жилището на кмета на града, когото обвиняват за забавени процедури по изработване на Общия устройствен план на Видин, необходим за строителството на пътя.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова, БНР - Видин
20:15, 27.01.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Твърдят, че сроковете по решението на Министерския съвет за модернизация на пътя Видин - Ботевград не се спазват, а изоставането е с 8 месеца.

Мариета Георгиева, Гражданско обединение „Единни за промяна" : Тази една година няма нещо видимо и което да е резултат от това, което беше взето като решение за график по работа пътя от Видин до София.
Илияна Илиева: Вече ни писна да търпим и искаме наказан - наказан за некадърността, за бездействието, за несвършването на работа.

Протестът започна с автошествие, а след това участниците в него оставиха автомобилите и спряха пред жилището на кмета на Видин. Направиха символичен снежен човек и го замерваха с яйца и домати.

Росица Кирова, председател на Гражданско обединение „Единни за промяна": Насочихме цялата народна любов към един символичен вход във Видин, защо - защото искаме някой да бъде наказан и искаме да не се повтаря и искаме в реално време този път да започне да строи.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова заяви, че се надява в края на годината да започне строителството на участъци от пътя Видин - Ботевград. От Видин до Враца той ще е магистрала, а заради релефа от Мездра - Ботевград ще има скоростен четирилентов път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Полша се проведе церемония в памет на жертвите на Холокоста
В Полша се проведе церемония в памет на жертвите на Холокоста
Бизнесът иска отмяна на таксата задължения към обществото в сметките за ток
Бизнесът иска отмяна на таксата "задължения към обществото" в сметките за ток