НОВИНИ

За пръв път американската армия допуска транссексуални

От началото на 2018 за първи път трансексуални хора ще могат да се записват за американската армия. Това стана възможно с постановление на федералните съдилища, които блокираха забраната за трансексуални военни, наложена от администрацията на Доналд Тръмп. От Белия дом решиха да не обжалват решението.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
22:29, 30.12.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Федералните апелативни съдилища във Вирджиния и Вашингтон отхвърлиха искане на американското правителство за задържане на забраната за прием на транссексуални. Сега източник от правосъдното министерство твърди, че президентската администрация няма да оспорва. През септември Пентагонът създаде комисия от високопоставени военни, които да проучат как бъде приложена забраната за военна служба на транссексуални, предстои този план да бъде представен на Доналд Тръмп на 21 февруари. За радост на най-консервативните си поддръжници през юли американският президент обяви забраната през Туитър.

След консултации с генерали и военни експерти, бях посъветван правителството на Съединените щати да не приема или позволи транссексуални да служат в армията на САЩ. Нашите военни трябва да се фокусират върху решителна и съкрушителна победа и не могат да бъдат обременявани с огромните медицински разходи и разколът, който транссексуалните биха предизвикали.

Според федералните съдии в Балтимор, Сиатъл и Ривърсайд подобна забрана нарушава правото на равнопоставеност пред закона, гарантирано от Конситтуцията на Съединените щати. Транссексуалните ще имат право на военна служба, освен ако президентската администрация реши да обжалва пред Върховния съд, в който превес имат консервативните съдии.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Къде може да посрещнете Нова година в страната?
Къде може да посрещнете Нова година в страната?
Другата седмица Ердоган ще се срещне с Макрон във Франция
Другата седмица Ердоган ще се срещне с Макрон във Франция