Оставиха в ареста директора на „Местни данъци и такси" в Тутракан

Директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан Алекси Б., който бе задържан с подкуп от 255 лева на работното си място, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Силистренския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

от БНТ
10:41, 03.10.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
оставиха ареста директора местни данъци такси тутракан

60-годишният мъж бе привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Като длъжностно лице той поискал парите от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък. Гражданинът, който е предложил и дал подкупа от 255 лева, също е обвиняем.

С решение на съда му бе определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 5000 лева. В съдебната зала 40-годишният обвиняем се призна за виновен и изрази съжаление за действията си. Той ще отговаря за престъпление по член 304, ал. 1 от НК.

Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Определенията на Силистренския окръжен съд, с които са взети мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пореден фалстарт на делото за Царските конюшни
Пореден фалстарт на делото за "Царските конюшни"
Пласидо Доминго подаде оставка като директор на операта в Лос Анджелис
Пласидо Доминго подаде оставка като директор на операта в Лос Анджелис