НОВИНИ

Задържаха шофьорa, който уби 61-годишна жена на пешеходна пътека в Пловдив

18-годишен младеж с адресна регистрация в Стамболийски е шофьорът, който прегази и уби преди два дни 61-годишна жена на пешеходна пътека на бул. "Шести септември" в Пловдив. Това каза Галина Андреева - прокурор от Окръжната прокуратура в Пловдив. Тя уточни, че младежът има свидетелство за правоуправление от януари тази година, когато е навършил 18 години. Той е ученик в последна година в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив.

bnt avatar logo
от БТА
11:31, 15.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
задържаха шофьорa уби годишна жена пешеходна пътека пловдив

По думите на Андреева около 23.00 часа снощи полицаите открили колата /сива "Тойота"/, която била паркирана на бул. "Марица-север" между моста "Герджика" и хотел "Марица". Установено било, че части, останали на мястото на инцидента, съвпадат с щетите по колата. След като намерили автомобила, полицаите издирили и шофьора - Асен,- който е задържан за 24 часа. До момента е признал, че той е управлявал колата и с него е била приятелката му, добави прокурор Андреева.

Тя каза още, че предстои на Асен да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на превозно средство, като в обвинението ще се отбележат и отежняващите факти, че инцидентът е станал на пешеходна пътека, и че водачът е избягал от мястото на произшествието. Той е пълнолетен и ще си понесе наказанието с цялата му строгост, обясни Галина Андреева.

Разследването продължава, като ще се преглеждат записи от камери. Предстои да бъде направена цялостна експертиза на колата и на откритите части, за да се потвърди, че съвпадат напълно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Католици и православни празнуват заедно Великден
Католици и православни празнуват заедно Великден
100 хиляди лева за стадион „Пловдив“
100 хиляди лева за стадион „Пловдив“