НОВИНИ

Задържаха участник в телефонна измама за 76 000 лева

При полицейска операция е задържан участник в телефонна измама за 76 000 лева. Действията са реализирани съвместно от служители на ГДНП, ОДМВР – Търговище и Велико Търново, под наблюдението на Районна прокуратура - Търговище.

задържаха участник телефонна измама 000 лева
bnt avatar logo
от БНТ
11:36, 20.01.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В резултат на съвместни действия, предприети от служители на сектор „Измами“ към ГД „Национална полиция“, ОДМВР - Търговище и ОДМВР-Велико Търново, на 19 януари в Търговище е задържан участник в телефонна измама за крупна сума.

Същия ден, 66-годишна жена от Търговище получила обаждане на стационарния телефон в службата си от мъж, представил се за полицейски служител. Той й обяснил, че ако предостави наличните си пари на извършители на измама, които вероятно ще й позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи. Уверил я, че веднага след това сумата ще й бъде върната. Вярвайки че помага, жената изтеглила от сметката си в банка 76 000 лева, поставила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното в телефонен разговор място - в непосредствена близост до кошче за смет на детска площадка в междублоково пространство в централната част на града.

Около 15 часа, непосредствено след прибиране на плика с парите, полицаите задържали младеж, въпреки опита му да избяга. Установена е самоличността му - 16-годишен от Търговище, с регистрация за наркотици. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от Наказателния кодекс.

Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура - Търговище. Проверява се съпричастността на задържания към още една измама, осъществена отново в Търговище - в началото на този месец по същия сценарий е била въведена в заблуждение 77-годишна самотно живееща жена от града. Тогава тя хвърлила през терасата на жилището си 1600 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на сервитьори, охранители и корабни бояджии във Варна
Недостиг на сервитьори, охранители и корабни бояджии във Варна
11 загинали и 44 ранени в автобусна катастрофа в Турция
11 загинали и 44 ранени в автобусна катастрофа в Турция