НОВИНИ

Създават екстремно риалити за оцеляване в Сибирската тайга

Новосибирски бизнесмен организира риалити шоу за оцеляване в тайгата, пише yakutia.com. Шоуто е противовес на тропическите острови и повече ще наподобавя "Игрите на глада". Всеки от желаещите ще може да си вземе багаж, но не повече от 100 кг, а гаранции за оцеляване няма.

bnt avatar logo
от Невяна Попова
10:44, 29.12.2016
Чете се за: 00:50 мин.
По света
създават екстремно риалити оцеляване сибирската тайга

Участниците ще трябва да подпишат специални документи, че са наясно, че може да пострадат силно или дори да умрат. Опасните хищници и затрудненията за намиране на храна са едни от рисковете да се стигне до фатален край. Сибирският студ до -40 градуса е друга основателна причина.

След като доставят 30-те участници в тайгата, те ще трябва да оцеляват в продължение на 9 месеца. Авторът на проекта отбелязва, че ако има повече оцелели, наградата ще бъде поделена между победителите.

Все пак участниците ще могат да повикат помощ с натискане на червен бутон, но само веднъж и то за да ги изведат от играта завинаги.

Шоуто ще започне през юли 2017 г,. по думите на създателя му. Вече дори има 10 желаещи. Жестокото риалити ще може да се следи в интернет.


Тайгата

Тайгата се характеризира с преобладаващи иглолистни (хвойнови) гори. Хвойновите дървета съставят основния растителен живот благодарение на своята силна приспособимост към хладния климат. За тази зона са характерни и блатата и мочурищата, които покриват континенталната част на Канада и северната част на Сибир.

Климатът се характеризира се с дълъг зимен период и късо сравнително топло лято. През пролетта по-голямата част от тайгата се наводнява от топящите се ледове на течащите реки, докато устията им остават покрити.

Годишната температурна амплитуда е в диапазона от – 40° С до 20° С. Средната лятна температура е 10° С.

Фауната на тайгата произхожда основно от видове възникнали преди оформянето на съвременната тайга. Повечето от животните се срещат и в умерените широколистни гори – катерица, кафява мечка, рис, американски и сибирски бурундук и други.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма желаещи за летище Пловдив
Няма желаещи за летище Пловдив
Жена е намерена мъртва в село Куртово Конаре
Жена е намерена мъртва в село Куртово Конаре