НОВИНИ

Започна съдебният процес за убийството на руския опозиционен лидер Немцов

Петима мъже се явиха днес пред военен съд в Москва, обвинени във връзка с убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, който беше застрелян близо до Кремъл миналата година, предаде ДПА, като се позова на Интерфакс.

започна съдебният процес убийството руския опозиционен лидер немцов
bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 03.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Предполагаемият стрелец Заур Дадаев е бил войник в Чечения по това време.
Обвиненията срещу останалите обвиняеми, братята Анзор и Шадид Губашеви, Тамерлан Ескерханов и Хамзат Бахаев, варират от нелегално набавяне на огнестрелно оръжие до участие в поръчково убийство, извършено от организирана група.

Както се твърди, в началната фаза на разследването Дадаев е признал, че е убил Немцов заради обида срещу исляма и чеченския лидер Рамзан Кадиров, но по-късно е оттеглил самопризнанията си.
Убийството на Немцов през февруари 2015 г. беше извършено няколко дни, преди, както се очакваше, той да поведе голямо опозиционно шествие и да огласи спорна информация за участието на руската армия в конфликта в Украйна, отбелязва ДПА.

Немцов е бил убит с четири изстрела, каза днес в съда прокурор Мария Семьоненко, предаде ТАСС. "Дадаев е произвел три изстрела, видял е, че той (Немцов) започва да се изправя, и е произвел още три изстрела. Немцов е починал от четири рани", каза прокурорката.

Оръжието, с което е убит Немцов, не е намерено.

Никой от обвиняемите по делото не се признава за виновен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юбилейна изложба на Славчо Багашки в Градска художествена галерия
Юбилейна изложба на Славчо Багашки в Градска художествена галерия
Обраха бижута за милиони от Ким Кардашиян
Обраха бижута за милиони от Ким Кардашиян