НОВИНИ

Започва изграждането на стената на границата между САЩ и Мексико

Стената на границата между Съединените щати и Мексико е на път да бъде построена. Американското правителство ще избере кой да реализира проекта измежду 4 фирми. Изграждането на оградата трябва да спре незаконната имиграция.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
12:54, 01.09.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Четирите фирми ще получат между 400 и 500 хиляди долара, като прототипите ще бъдат с размери 9 на 9 метра и ще бъдат построени в Сан Диего. През следващата седмица ще бъде даден стартът на изграждането на прототипи на стена от прозрачни материали. Освен стената американското правителство ще охранява границата си с Мексико и с други средства.

Роналд Витиело, заместник-комисар на митниците и граничната сигурност на САЩ: Прототипите и стените ще бъдат допълнение към сензорите, бариерите, осветлението, пътищата, камерите и кулите, които са част от граничната охрана. Те ще могат да засичат и спират нелегалното навлизане на територията на Съединените щати.

Всички фирми са участвали в търга за държавната поръчка, обявен през март след указ на президента Доналд Тръмп. Изграждането на оградата по границата е с цел спиране на незаконната имиграция. Това бе едно от обещанията в предизборната кампания на Тръмп.

Бъдещата стена ще бъде дълга 2000 мили, а цената за изграждането ѝ ще бъде между 8 и 40 милиарда долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха Уейн Рууни
Арестуваха Уейн Рууни
Продължава офанзивата срещу терористите в Ирак и Сирия
Продължава офанзивата срещу терористите в Ирак и Сирия