НОВИНИ

Започва засилена проверка за наличието на винетки

Започват проверки на "Пътна полиция" на територията на цялата страна. Униформените служители ще контролират шофьорите за наличието на винетни стикери, съобщиха от МВР. Полицейските действия ще се синхронизират с местните структури на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", както и с мобилните групи на АПИ.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:35, 12.02.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
започва засилена проверка наличието винетки

Винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер, се припомня в съобщението. При заплащането й се издава ценна книга, наречена "винетка", която удостоверява правото на ползване на републиканските пътища. Винетката се състои от две части. Първата е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на пътното превозно средство и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци. Тя има и предназначението да удостоверява плащането на винетната такса пред контролните органи.

Водачът е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси в съответствие с тарифата и наредбата по чл. 10, ал. 6 от Закона за пътищата. Изключение са случаите, в които стикерът е придобит безплатно от лице с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна историческата среща между патриарх Кирил и папа Франциск
Започна историческата среща между патриарх Кирил и папа Франциск
Нова схема за телефонни измами
Нова схема за телефонни измами