НОВИНИ

Завърши срещата на българските медии в Прага

Повече срещи с обществено-политически личност и разговори за развитието на медиите -това си пожелаха за следващата среща догодина участниците в 12-тата световна среща на българските медии в Прага, организирана от БТА. Българските журналисти, които пишат в чужбина, поискаха така, както те знаят какво се случва в медиите в България, така и българите да научат за тяхната работа.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:55, 20.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света

С темата за чистотата на медиите - така българските журналисти в чужбина избраха да завърши тридневната им среща в Прага. Отчитат, че все по-често хората, а и самите те са изправени пред риска да подадат на заблуждаваща и пропагандна информация, която първоначално е трудно разпознаваема. Медийният експерт Георги Лозанов е щастлив, че на такива форуми започва да се завръща рефлекса медиите да се самоанализират.

Георги Лозанов, медиен експерт: Медиите в чужбина имат шанс огромен, който българските политици не разбират: да дават публичен глас на българската емиграция и много важно този глас да се чува и при тези срещи това започна да се случва.

Инициаторът и организатор на тези срещи вече 12 години е твърдо решен да продължи.

Максим Минчев генерален директор на БТА: Увеличават се въпросите, които търсят отговори. Самия факт, че тук през последните 2 дни жужеше и кипеше от идеи, от различни мнения, от желание да се променят нещата свързани не само с нашата професия, а с живота на цялата диаспора на българското общество. Мисля, че за това си заслужава

За българските журналисти от близо 20 държави тези срещи са нещо като фамилна годишна среща.И понеже 12-тата е в града на стоте кули- Прага си пожелаха да изкачват кулите все така заедно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
88 гайдари дадоха началото на звездния бенефис на Христо Стоичков
88 гайдари дадоха началото на звездния бенефис на Христо Стоичков
Конференция за равнопоставеност на половете в Русе
Конференция за равнопоставеност на половете в Русе