НОВИНИ

23 години затвор получи рецидивист от Цар Калоян за изнасилване, опит за убийство и палеж

години затвор получи рецидивист цар калоян изнасилване опит убийство палеж
bnt avatar logo
от БНТ
16:53, 27.10.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжният съд в Разград призна за виновен 26-годишия Ниязи Я. и му наложи наказание от 23 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим за три престъпления. На 16.11.2021 г. в Цар Калоян подсъдимият опитал да убие 17-годишната си братовчедка по особено мъчителен и жесток начин, изнасилил я, а след това, за да прикрие деянията си, запалил къщата, в която момичето живее.

Пострадалата била намерена в изключително тежко състояние и с реална опасност за живота като впоследствие се наложи ампутация на едната ѝ ръка. За причинените неимуществени вреди подсъдимият е осъден да заплати на пострадалата сумата от 150 000 лева заедно със законната лихва до окончателното изплащане. На бащата на момичето Ниязи ще заплати 14 706 лева за причинените имуществени вреди вследствие на палежа.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок. Подсъдимият два пъти е осъждан за подобни престъпления през 2016 г. и 2017 г., поради което две от обвиненията се явяват в условията на опасен рецидив.

Автор и снимки: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Женското волейболно първенство на България стартира на 28 октомври
Женското волейболно първенство на България стартира на 28 октомври
Саша Илич обяви групата на ЦСКА за гостуването на Арда в Кърджали
Саша Илич обяви групата на ЦСКА за гостуването на Арда в Кърджали