НОВИНИ

350 военнослужещи вече подпомагат МВР в охраната на границата

мвр възложи ремонта оградата границата турция военното министерство
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
11:51, 02.11.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

В изпълнение на мисията на въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време“ от 20.00 ч. на 1 ноември 2021 г. над 350 военнослужещи с повече от 40 единици техника от състава на Сухопътните войски оказват съдействие на органите на МВР за охрана на българо-гръцката и българо-турската държавна граница, съобщиха от Министерство на отбраната.

Военнослужещите от 61-а Стрямска и 2-а Тунджанска механизирана бригада провеждат съвместни патрули със служители на Главна дирекция „Гранична полиция“.

На Сухопътните войски са възложени и неотложните ремонтно-възстановителни дейности на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница и прилежащия път. Ремонтно-възстановителните дейности се извършват по съвместен план, изготвен от Главна дирекция „Гранична полиция“ и Командването на Сухопътните войски. В изпълнение на плана от 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 специализирани машини започнаха работа по възстановяването на целостта на съоръжението в района на РДГП „Елхово“.

Военнослужещите от Сухопътните войски изпълняват задачите си по охрана на държавната граница при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Исландски футболист получи сърдечен арест по време на мач
Исландски футболист получи сърдечен арест по време на мач
Хакери източили 100 000 лева от сметка на пловдивски бизнесмен
Хакери източили 100 000 лева от сметка на пловдивски бизнесмен