НОВИНИ

Адриан Андреев загуби още в първия кръг на "Чалънджър" в Рим

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:18, 22.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
адриан андреев отпадна четвъртфиналите испания
Снимка: БТА
Слушай новината

Българският тенисист Адриан Андреев отпадна още на старта на турнира от сериите "Чалънджър" на клей, който се провежда в Рим, Италия.

В среща от първия кръг на основната схема 22-годишният софиянец отстъпи в три сета на представителя на Великобритания Били Харис - 3:6, 6:3, 6:4.

Двубоят започна позитивно за Андреев, който в откриващия сет поведе с пробив и 2:0, но Харис реагира моментално и стигна до равенството при 2:2. Последваха минути, в които българинът на няколко пъти трябваше да отразява брейкболи, но се справи и нанесе решителния си удар в осмия гейм, пробивайки за аванс от 5:3 по пътя си към успеха в първата част с 6:3.

Втората обаче не се разви по план за Адриан, който изостана с два брейка при 1:4 и въпреки че съумя да се добере до 3:4, британецът не допусна да се стигне до обрат и след 6:3 в своя полза изравни резултата в сетовете.

Решителната трета част се развиваше равностойно до петия гейм, в който Харис взе подаването на Андреев, за да поведе с 3:2. Родният представител имаше две възможности да възстанови равенството в осмия гейм, но за съжаление не успя, а това позволи на неговия съперник да задържи аванса си и в крайна сметка да сложи точка на спора след 6:4 и малко повече от два часа и половина на корта.

По този начин Били Харис се класира за втория кръг на надпреварата, където очаква победителя от двубоя между №4 в схемата Йозеф Ковалик от Словакия и испанеца Николас Санчес Изкиердо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жоан Лапорта: Барселона може да поиска преиграване не мача с Реал Мадрид
Жоан Лапорта: Барселона може да поиска преиграване не мача с Реал Мадрид
Агенцията за държавна финансова инспекция е с нов директор
Агенцията за държавна финансова инспекция е с нов директор