НОВИНИ

Али Умарпашаев на четвъртфинал в Белград

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
15:17, 16.12.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Други спортове
али умарпашаев четвъртфинал белград

Али Умарпашаев спря на четвъртфиналите в първия ден на свободния стил от Световната купа по борба в Белград. Той премина експресно през първите си двама съперници, но после отстъпи на бивш медалист от европейски първенства, докато Микяй Наим и Ислам Азизов ще чакат евентуално репешажи.

Натурализираният чеченец Умарпашаев бе най-добрият и най-резултатен борец на четирите тепиха в първата половина от квалификациите. Българският национал започна схватките при 74-килограмовите срещу французина Шарл Афа, който не успя да се противопостави. Умарпашаев поведе с 9:0 още преди края на първата част и завърши схватката със зрелищен суплес за 13:0 и техническа победа.

Следващият съперник на Умарпашаев бе швейцарецът Марк Дийче, чиято съдба не бе много по-различна от тази на Афа. Единствената разлика беше, че този път българинът не успя да завърши суплеса в края на първата част и спечели с 11:0.

На четвъртфиналите Умарпашаев, който беше с 24:0 в техническите точки, отстъпи с 4:8 на Азамат Нуриков от Беларус - бронзов медалист от европейското първенство през 2016.

Микяй Наим направи много тежка физическа схватка срещу сърбина Стеван Мичич на старта при 57-килограмовите. Българският национал поведе с 4:0, но допусна изравняване само минута преди края. Треньорският щаб на националите поиска съдийски преглед на хватката, но той не мина и Мичич се сдоби с последната точка за 5:4.

Следващият съперник на Мичич е Хамзадгадзи Халидов от Унгария.

Ислам Азизов също загуби на старта в категория до 125 килограма. Той отстъпи с 0:5 срещу украинеца Олександър Хоцянивский, който ще играе на четвъртфинал срещу Шамил Шарипов - вицешампион на Русия в категорията за 2020.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Юнайтед и FareShare се обединяват, за да осигурят 80 000 ястия за местните семейства за Коледа
Манчестър Юнайтед и FareShare се обединяват, за да осигурят 80 000 ястия за местните семейства за Коледа
УБА уволни Билич, Алардайс го заменя
УБА уволни Билич, Алардайс го заменя