НОВИНИ

Алкарас даде сет, но е в третия кръг на Ролан Гарос, Вавринка отпадна

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:57, 31.05.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
алкарас даде сет третия кръг ролан гарос вавринка отпадна
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Карлос Алкарас си осигури място в третия кръг на тазгодишния Ролан Гарос, след като победи в четири сета представителя на Япония Таро Даниел.

20-годишният испанец загуби първи сет от началото на турнира, но въпреки това не допусна да се стигне до някаква сензация и преодоля 112-ия в света след 6:1, 3:6, 6:1, 6:2 за малко по-малко от два часа и половина игра.

Водачът в световната ранглиста контролираше изцяло случващото се на централния корт "Филип Шатрие" с изключение на втория сет, когато допусне да изостане с 0:3 и така и не успя да се навакса пасива си до края на частта.

В третия и четвъртия сет обаче Алкарас даде едва три гейма на Таро Даниел, като испанецът спечели всеки един от заключителните пет гейма в мача по пътя си към успеха.

Така, световният №1 вече е в третия кръг, където го очаква мач срещу поставения под №32 Денис Шаповалов от Канада, който преодоля също в четири сета Матео Арналди от Италия - 6:2, 3:6, 6:3, 6:3, за да запише за първи път в своята кариера последователни победи на Ролан Гарос.

От надпреварата обаче отпадна шампионът от 2016-а година Стан Вавринка, който отстъпи драматично в пет сета на австралиеца Танаси Кокинакис - 3:6, 7:5, 6:3, 6:7(4), 3:6 в мач, който продължи повече от четири часа и половина.

Следващият съперник на участващия с "уайлдкард" Кокинакис ще бъде поставеният под №11 Карен Хачанов от Русия, който нямаше проблеми срещу молдовеца Раду Алботи и го победи с 6:3, 6:4, 6:2.

Бившият полуфиналист в Париж Диего Шварцман също си осигури място в третия кръг, елиминирайки в последователни сетове Нуно Боржес - 7:6(3), 6:4, 6:3 за малко повече от два часа и половина. В следващия кръг обаче аржентинецът го очаква далеч по-тежко препятствие в лицето на Стефанос Циципас, който пък по-рано днес се справи със съпротивата на Роберто Карбайес Баена.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парите на държавата: До кога ще продължи бюджетната криза?
Парите на държавата: До кога ще продължи бюджетната криза?
Михаил Миков: Кабинет ще има - принудителен, скандален и в зародиш компрометиран
Михаил Миков: Кабинет ще има - принудителен, скандален и в зародиш компрометиран