НОВИНИ

Анди Мъри отпадна от "US Open", фаворитите продължават напред

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:10, 04.09.2020
Чете се за: 01:05 мин.
Тенис
анди мъри отпадна open фаворитите продължават напред

Шампионът в Ню Йорк от 2012-та година загуби мача си от втория кръг срещу младия канадски талант Феликс Ожие Алиасим с 6:2, 6:3, 6:4.

Бившият номер 1 в света не успя да се противопостави на представителя на "Новата генерция", като Мъри допусна общо 4 пробива и не успя да реализира нито един.

От друга страна Ожие-Алиасим изигра много солиден мач, който контролираше от начало до край и завърши с цели 52 печеливши удара.

Младият канадец започна вихрено пробивайки Мъри още в първия му сервис гейм за аванс от 2:0. Впоследствие Феликс контролираше аванса си като не даваше никакви шансове на шотландеца да се завърне в сета. В край на сметка при 5:2, Анди бе пробит за втори път и след 6:2 сета отиде в полза на 20-годишния талант.

През втората част и двамата бяха стабилни на свое подаване до осмия гейм. Тогава при сервис на Мъри се стигна до единствената възможност за пробив в целия сет и тя бе материализирана от Ожие-Алиасим, за да поведе канадеца с 5:3. След това на свой сервис младият талант затвори безпроблемно втората част.

В третия сет ситуацията не се промени и шотландеца бе този, който изпитваше проблеми на сервис. В гейм номер 5 той изостана с 15:40, но успя да отрази и двата брейкбола. Впоследствие обаче канадеца имаше още два шанса и при общо четвъртата си възможност, реализира важния пробив.

До края нови възможности за пробив липсваха и така Феликс Ожие Алиасим се класира за третия кръг на US Open за първи път в своята кариера. Там го очаква среща с победителя измежду Дан Еванс и Корентен Муте, които трябва да доиграят мача помежду си тази вечер.

В други двубои от четвъртия ден в Ню Йорк, двама от фаворитите, Доминик Тийм и Данаил Медвеедев записаха трисетови победи съответно над Сумит Нагал и Кристофър О'Конъл.

Напред в турнира продължава и полуфиналистът от миналата година Матео Беретини, който се разправи също в три части с младия френски левичар, Юго Умбер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луксозните хотели в Париж отново отварят
Луксозните хотели в Париж отново отварят
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Нидерландия - Полша, мач от "Лигата на Нациите"
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Нидерландия - Полша, мач от "Лигата на Нациите"