НОВИНИ

Ангел Славков: Напоследък вторите полувремена са ни доста по-добри

ангел славков напоследък вторите полувремена доста добри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 19.05.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Славия - Ангел Славков, беше доволен от няколко неща след рвенството с Арда Кърджали. Срещата от 32-ия кръг на Първа лига противопостави отборите, които спорят основно за 7-ото място.

Славков похвали представянето на белите през второто полувреме, а също така е доволен от включването на младите. Опитният специалист е доволен и от играта в защита, защото тимът на Арда не създал нито едно реално голово положение.

"Победата не дойде, защото този отгоре е казал, че днес няма да победим. Важното е, че момчетата направиха едно много добро второ полувреме. Напоследък вторите полувремена са ни доста по-добри. Трябва да анализирам защо е това нещо. Но аз се гордея с нашите момчета, защото те са истински мъже, борят се до последно. Това, което аз искам, е да има агресия", започна Ангел Славков.

"Опитваме се да сме доста организирани в защита. В атака все още не ни се получават нещата, но както виждате при тази игра, която днес имаше ние изпуснахме. И оставям настрана това в последната минута, ами преди това имахме още 2, 3, 4 положения. Докато противникът не създаде нито едно чисто голово положение пред нашата врата. За съжаление, не успахме да реализираме. Тренираме много това нещо. Всяка седмица имаме по няколко тренировки индивидуални и отборни за завършване на атаките".

"Все пак искам да кажа, че отборът на Арда е стойностен с добри футболисти. Един отбор с много голям бюджет за българския стандарт. Виждаме, че те се бяха подготвили добре за този мач. Но ние успяхме да се противопоставим по най-добрия начин и не им дадохме възможност да създадат голови положения".

Относно тактиката за мача днес той отбеляза: "Моята идея беше да овладеем центъра на терена, за да не им позволяваме да играят с топката, защото там са им най-силните футболисти. А имат и добри флангови. Затова и не им се получиха атаките. Много се радвам, че запазихме преднината от 7 точки. Можеше да стане и 10, но човек не бива да бъде алчен. И сега продължаваме да играем мач за мач, защото още нищо не е решено. Има още 4 мача. Очаквам да играем с желание, себеотрицание в следващите срещи. Още играта ни не е такава, каквато на мене ми се иска, но имаме и млади момчета – днес играха двама: Кристиян Стоянов и Чунг Нгуен-До. Искам да играем добър футбол, красив, но и печеливш".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Христов: Оборудването за АЕЦ "Белене" е в добро състояние
Росен Христов: Оборудването за АЕЦ "Белене" е в добро състояние
Търсят вариант за спешен ремонт на авариралия водопровод във Варна
Търсят вариант за спешен ремонт на авариралия водопровод във Варна