НОВИНИ

Ангел Славков: Нямаме задължение да на всяка цена да стигнем до бараж

ангел славков напоследък вторите полувремена доста добри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:22, 29.05.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Славия Ангел Славков остана доволен от старанието на своите футболисти след нулевото равенство на "белите" при гостуването на Ботев Пловдив. Наставникът заяви, че неговият тим няма задължение на всяка цена да се класира на седмото място, даващо право на участие в баража за класиране за Лигата на конференциите.

"За мен загубихме две точки, но Ботев също ще кажат така, защото и двата тима имаха своите шансове и удариха греди. Смятам, че ние имахме по-чистите положения от противника, но нашият вратар също извади две сериозни положения пред нашата врата. Срещата беше интересна за зрителите, с много ситуации, получи се динамичен двубой", започна Славков.

"Имахме много контузени състезатели и двама наказани, така че изборът на състава не беше оптимален. Имах пет деца на резервната скамейка, като само двама от тях имаха минути в мъжкия футбол. Не успях да започна с Иван Минчев като титуляр, защото не е възстановен от контузия и не исках да рискувам със здравето му", каза още наставникът на Славия.

"Нямаме задължение да се класираме за баража. Имаме пълно спокойствие. Отборът трябва да се развива, да играе така, че да се хареса на феновете, да играе динамично. Това не е лесно, ще трябва време, но съм доволен от играчите, защото днес изпълниха всичко, което бяхме тренирали през седмицата. Дадоха душа и сърце на терена и се видя, че се раздадоха до предела на силите си. Желаем много да стигнем до баража, борим се във всеки мач. От цялото си сърце искам да честитя този стадион на Ботев. Пожелавам им много успехи. Дано има повече такива съоръжения в България. Както държавата помогна на Ботев, дано да помогне и на други клубове", завърши Ангел Славков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Стоянов: Показахме отношение като на професионалисти
Стефан Стоянов: Показахме отношение като на професионалисти
Примирието в Судан е удължено с пет дни
Примирието в Судан е удължено с пет дни