НОВИНИ

Ансамбълът ни триумфира в многобоя на Световната купа в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:34, 28.03.2021
Чете се за: 00:56 мин.
Други спортове
ансамбълът триумфира многобоя световната купа софия

България спечели титлата в многобоя при ансамблите по време на Световната купа по художествена гимнастика в София. По този начин Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова записаха победа в първото си състезание след пауза от около една година заради пандемията от коронавирус.

Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от "Спартак" от Арам Хачатурян. Родните грации представиха композицията, облечени в нови трика.

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 8.100 за изпълнение), въпреки че допуснаха леки неточности, които се дължаха и на сложността на самото съчетание.

Вчера Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха рекордната за спорта оценка от 44.150 точки за перфектното си изпълнение с пет топки.

Така България стигна до златния медал в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди в днешния ден с първи по сила оценки.

На второ място завърши тима на Азербайджан със сбор от 70.950 точки, а бронзовите отличия завоюва Япония със 70.650 точки.

Топ 6 допълниха още Русия (отбор от Санкт Петербург) с 69.500 точки, Германия с 68.950 точки и Естония с 66.350 точки.

Така България приключи съботния ден с две отличия - злато на ансамбъла и сребро на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара.

Световната купа в "Арена Армеец" в София се провежда без публика заради противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

По програма в неделя от 12.35 до 16.45 часа са финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5000 души присъстваха на концерт в Барселона
5000 души присъстваха на концерт в Барселона
Верстапен отвя конкуренцията и потегля от пол-позишън на "Сахир"
Верстапен отвя конкуренцията и потегля от пол-позишън на "Сахир"